Untuk Posting Terkini Sila 'Scroll' Ke Bawah

Ingin Menyambung Diploma di Kolej Islam Unik, Daftar di sini

Kolej Dar Al Hikmah menawarkan : Diploma Psikologi, Diploma Kaunseling, Diploma Syariah, Diploma Usuluddin, Diploma Perakaunan, Diploma Muamalat, Sijil Pra Sekolah, Pertanyaan & Memohon klik http://www.hikmah.edu.my/test/e-mohon.php HUBUNGI 013-268 8283 (Pn.SaLeHa)

10 Ogos 2011

Tahniah Dr Zaleha

Salam....

Selamat berpuasa kepada semua pembaca blog saya dan mungkin ada yang sentiasa klik menziarahi saya tapi tak ada update setiap hari.....TERIMA KASIH

Saya doakan kalian sentiasa berjaya mengharungi kehidupan dan seperti kalian saya juga sedang berebut ganjaran Allah di bulan puasa ini dan yang penting kasih sayang Allah mendahului segalanya.

Di sini saya ingin mengucapkan Tahniah kepada Datul Dr Zaleha yang telah dilantik sebagai REKTOR UIAM yang baru.

Saya hanya mengenali Dr semasa di UIA melalui ceramah yang dikendalikan di UIA dan di Persatuan Ulama dahulu...

Sesungguhnya saya yakin dengan pemerintahan baru Dr.

KUALA LUMPUR: Timbalan Ketua Pengarah Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), Datuk Prof Dr Zaleha Kamaruddin dilantik sebagai Rektor Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) yang baru berkuatkuasa hari ini.

UIAM dalam satu kenyataan hari ini berkata, Zaleha dilantik menggantikan Datuk Seri Prof Syed Arabi Idid yang tamat tempoh sebagai Rektor pada 1 Jun lalu. Zaleha yang berkelulusan Ijazah Kedoktoran (Undang-Undang) dari Universiti London pernah menjadi Dekan Kuliyyah Undang-Undang Ahmad Ibrahim di UIAM, menurut kenyataan itu.

Zaleha juga pernah berkhidmat di IKIM selama dua tahun secara pinjaman berkuat kuasa 2 Ogos 2009 hingga 1 Ogos lalu menggantikan Datuk Nik Mustapha Nik Hassan yang dilantik Ketua Pengarah IKIM.

"Beliau memulakan kerjaya sebagai Penolong Pensyarah di Kuliyyah Undang-Undang UIAM pada tahun 1985 dan kemudian dilantik sebagai Pensyarah di Kuliyyah yang sama pada tahun 1988," katanya.

Menurut kenyataan itu, beliau pernah memegang jawatan sebagai Timbalan Dekan Bahagian Hal Ehwal Pelajar dan Timbalan dekan Pusat Penyelidikan UIAM.

Zaleha, anak kelahiran Raub, Pahang, banyak menghasilkan buku, artikel dan penyelidikan berkaitan undang-undang dan juga memberi khidmat perundingan kepada kementerian, jabatan dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).
Pada Mac 2009, beliau menerima Anugerah Tokoh Pendakwah Negeri Selangor daripada kerajaan negeri. - BERNAMA

* Jangan ada kawan terbaca Tahniah Dr SAleha...hahaha..saya masih belum ada pangkat Dr lagi....tengah berusaha tapi belum sampai ..baru depan pintu.

Tiada ulasan: